Pagina's

vrijdag 25 maart 2016

Een pracht van een paasei


Tot over mijn oren zit ik in een luxeprobleem. Ik doe te veel leuke dingen. Daardoor hou ik veel te weinig tijd over voor... ehm, alles eigenlijk. Vakantietassen liggen onuitgepakt door het hele huis. Net als vieze en schone was. Overal stapels, dingen, rekeningen, post, gedoe. Had ik maar niet constant op pad moeten gaan. Of elke avond dat ik wel thuis ben, moeten zitten werken. Nu wachten er nog zo'n 1500 foto's om bekeken te worden. En schreeuwen verhalen in mijn hoofd om verteld te worden. Duidelijk is dat ik deze weken goed mijn prioriteiten moet kiezen. Iets met een goed georganiseerd en volwassen gezinsleven zou gewenst zijn. Helaas. Het vrije uurtje dat ik had, vulde ik met iets veel leukers: Paaseieren maken. 



Dat was best nuttig, want ik had school beloofd 12 paaseitjes aan de paashaas te leveren. En Maud had mij veel te enthousiast gemaakt met haar foto's voor Babyccino (klik voor de eierbeschrijving) waarin ze op een fantastische manier eieren gingen kleuren. Dat moest ik gewoon even proberen. Zo kwam het dat ik op de dag dat de wereld in België verging, ik mijn hoofd over iets heel overzichtelijks boog: een heksensoepje maken van uienschillen. Vervolgens knipte ik een panty in stukken en stond ik in een plantsoen plantjes te plukken. Dat vinden mensen in de stad heel raar. Want prompt werd ik aangesproken of het soms heel bijzondere kruiden waren die ik daar had gevonden. 'Ehm nee. Het zijn ondergepieste blaadjes. Die ik pluk om in een panty om een ei te doen,' was mijn bevreemdende maar ware antwoord. 



 De voldoening die het geeft om na wat gepruttel in een bruinig soepje, een paar oogverblindende eieren uit de derrie te scheppen, is onbeschrijfelijk. Apetrots had ik precies 12 eitjes klaar voor mijn bestelling. Best wel jammer dat toen ik even niet oplette (een mens kan niet alles) de grote freule de eieren vond en even wilde testen of ze wel echt waren. Ja dus. En nogal breekbaar. Toen waren het er nog maar elf. Kon ik fijn 's avonds weer in de weer met panty's, uien en blaadjes. Alles beter dan het journaal kijken of de was doen. Met een fijn lang paasweekend voor de boeg, hoop ik dat jullie allemaal even de tijd hebben om mooie eieren te maken. Om te vieren dat de lente in de lucht hangt. Om te genieten van kleine, fijne dingen. Dat hebben we nodig, ik in ieder geval wel.




3 opmerkingen: