Pagina's

donderdag 31 maart 2016

We vieren... ehm... de lente!

Het was paasweekend. Dat kan u niet ontgaan zijn, want dat was het bij iedereen. Aangezien ik dol ben op tradities en rituelen, zaten wij het ganse weekend te paasontbijten, brunchen en dineren. Met onze paasbeste kleren aan, aan prachtige gedekte tafels met gezellige paasservetten. Daarbij lachten we onophoudelijk naar elkaar en zeiden we nog maar eens hoeveel we van elkaar hielden en dat we het zo leuk hebben met elkaar. Ja. En morgen is het 1 april. Al zeiden we van dat houden van wel echt tegen elkaar. Voordat deze beker sap over tafel gesmeten werd: 
Daarna gingen we naar de boerderij. Daar hoef je niet je paasbeste kleren aan, heb je geen tafelmanieren nodig en daar komt de paashaas nog echt langs. Kortom: de beste paasplek die er maar is. Oh zo heerlijk om die hoofdjes steeds harder te zien stralen bij een groter wordende berg paaseitjes. Het 'chocolaaaaaa!' van Otto, bij het eerste ei dat hij in zijn mond stak. De honden die meededen aan het eierzoeken. En de eierpoeper waarvan niemand begrijpt wat hij eigenlijk doet, wie hij is en waarom hij de paashaas helpt. Otto vertrouwde hem ook voor geen meter, die enorme zwarte vogel. En terecht, vind ik. Pasen. Eigenlijk maar een gek iets. Ik deed een zeer korte poging tijdens het ontbijt om aan de kinderen uit te leggen wat er te vieren viel dit weekend. Ik raakte nogal in de knoop. 'Eerst vond iedereen Jezus aardig. Je weet wel Jezus, die baby van kerst. Maar ineens lieten zijn vrienden hem in de steek en vond de koning dat hij dood moest. Ja. Ze hingen hem aan een kruis. Maar hé, daarmee werden wel al onze zonden vergeven. Zonden ja. Dat is als je iets verkeerd doet. Vergeven betekent dat het niet erg meer is. Nee daar hoeft niet altijd iemand voor dood. Gelukkig kwam hij daarna weer tot leven. Dát vieren we.' Ik keek tegen nogal onbegrijpende gezichten aan. De feestvreugde was ver te zoeken. Ik vervolgde: 'Vergeet dit verhaal maar jongens. We vieren dat het weer lente wordt. En wist je dat hazen geen hol hebben? Die slapen in het weiland en in hun bedjes leggen vogeltjes wel eens een ei. Vandaar de paaseieren!' Dat was ook onbegrijpelijk. Maar er ging tenminste niemand bij dood.  
Gelukkig konden we op de boerderij aan de grote schoonmaak beginnen. Dat was een stuk overzichtelijker. Oude troep in een vuur smijten en ontdekken dat het steeds langer licht is. Dát is Pasen. Plus een kilo chocola. Plus op een trekker dan wel pony rijden. 
Zien hoe snel die kinderen groot worden? Kijk nou:


2 opmerkingen:

  1. wat een leuke jas heb je aan en klopt het dat je onwijs bent afgevallen! Snel afspreken maar weer x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, lief. Maar nee, niet afgevallen helaas. Een charmante foto, laten we het daar op houden!

      Verwijderen