Pagina's

donderdag 15 februari 2018

Zoetsappige liefde


Je kunt er voor kiezen om elkaar een keer per jaar te overladen met hartjes, zoenen, rode rozen en alle andere clichés. Voor Valentijnsdag. Dat kan. Maar je kunt alle zoetsappigheid ook negeren en de rest van het jaar tussen neus en lippen door de liefde vieren. Ik ben meer van die laatste optie. Al probeerde ik het gisteren nog wel hoor. Toen de Timmerman uit de supermarkt belde met de vraag of ik nog iets nodig had. 'Ja, valentijnsbloemen!' was mijn antwoord. Helaas. Hij nam mijn wens niet eens in overweging. Maar hij kwam thuis met biologische gierst. Tja. Dat is voedzaam en gezond en nogal droge kost. Alles behalve zoetsappig. Maar toch ook lief. Denk ik. 
Mijn andere Valentijn, de zoon die altijd overloopt van liefdesboodschappen, maakte me al wakker met het liefste liedje ooit. 'Mamma is de liefste van de wereld!' zong hij op mijn bedrand. Helaas vervolgde hij met de interessante strofe 'En je mag niet meer eten, want dan word je dun en dat wil je.' Hij weet in ieder geval wel heel goed mijn gevoelsleven op het moment te doorgronden. Toch knap van een driejarige. Eerlijk en oprecht ook. Belangrijke kwaliteiten als het op liefde aankomt. 


En ikzelf dan? Nou ja. Ik riep wat over tandenpoetsen, schold wat over te laat komen bij pianoles, vloekte over de in de weg staande fiets, irriteerde me aan niet betaalde rekeningen, en hees me moedeloos in mijn sportpak om maar iets met het liedje van die ochtend te doen. Kortom, ik was mijn aimabele, liefdevolle zelf, zoals altijd. En als vlag op een modderschip overhandigde ik mijn Timmerlief die avond een geknutseld luciferdoosje met de volgende tekst: I think.... we're a match. Ja. Hij was er dolgelukkig mee, dat spreekt vanzelf. 


Ik had ook een geglitterd potje hartjessnoepjes kunnen geven. Die heb ik namelijk ook nog ergens op een plank staan. Want dat luciferdoosje had ik natuurlijk ook niet die ochtend zitten fröbelen. Het waren de knutsels die ik voor een vrolijke Valentijnspagina in het Coop magazine maakte. Ik deed voor die pagina ook nog iets kunstigs met cherrytomaten en een satéprikker. Zeer romantisch allemaal. Op beeld dan. Wilt u ook eens zo'n indruk op uw geliefden maken? Dan raad ik van harte aan om hier (klik) eens een kijkje te nemen. Ik weet zeker dat het ook werkt als het geen Valentijnsdag is!Geen opmerkingen:

Een reactie posten